STATICA ALB-NEGRU

   Colecția intitulată 'Statica Alb-Negru ' este o intoarcere spre desen-grafică. Cuprinde 40 de lucrări de dimensiuni 30 cm/ 40 cm realizate dintr-o combinație creion si cărbune. Desenele sunt realizate în marea majoritate pe orizontală dar sunt realizate și pe verticală.

   Această colecție surprinde obiecte de lucru personale, obiecte de decor, obiecte de uz casnic vechi, cutii, carafe, pahare, fructe, in diferite ipostaze cu jocul dintre lumină, umbră și reflex. Este o poveste, o combinație dintre aceste obiecte, fructe surprinse din diferite unghiuri si poziții ale obiectelor protagoniste din perspectiva ochiului creator dar și a privitorului. În cea mai mare parte aceleași combinații se repetă dar din unghiuri diferite în plină splendoare a jocului dintre cele trei noțiuni magice, lumină-umbră-reflex.

   Aceste lucrări de natură statică sunt realizate la limita dintre foarte realist și interpretarea artistului, în cazul de față semnat Istian ( Costin Cristian), captat de jocul și combinația magică dintre umbră, lumină și reflex.

   Desenele din această colecție au fost realizate în anul 2019, toate cele 40 de lucrări sunt înrămate și așteaptă să fie admirate aici pe site, în catalogul de promovare a colecției realizat la Zurich 2019 și in expozițiile viitoare.

  Cuvintele sunt de prisos și desenele-grafica sunt de admirat !